hren
hren

Ravnatelj

Igor Jukić

Igor Jukić

Ravnatelj

Biografija

Igor Jukić sveučilišni je profesor, međunarodni predavač i stručnjak za vrhunsku sportsku pripremu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao u području kineziologije na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U razdoblju 2009./13. bio je dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nositelj je predmeta Teorija treninga i usmjerenja Kondicijska priprema sportaša te predavač na doktorskom studiju kineziologije na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na poslijediplomskim specijalističkim studijima Medicine rada i sporta i Školske medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je u više od 200 znanstvenih i stručnih radova, knjiga i poglavlja u knjigama iz područja sportske pripreme, sportske znanosti i kineziologije.

Osnivač je (2003.) i trenutni glavni tajnik Udruge kondicijskih trenera hrvatske te osnivač (2006.) i aktualni predsjednik Europske udruge kondicijskih trenera. U Zagrebu je utemeljio časopis Kondicijski trening (2003.) i međunarodnu konferenciju Kondicijska priprema sportaša (2003.).

U području praktičnog sportskog djelovanja radio je s mladim i seniorskim košarkaškim reprezentacijama Hrvatske, osvojivši ​​zlatnu medalju s reprezentacijom U18 na Eurobasketu 1996. i srebrnu medalju s ekipom U20 na Svjetskom prvenstvu 2001. Sa seniorskom košarkaškom reprezentacijom radio je od 1997-2006., te sudjelovao na Eurobasketu 1999, 2003 i 2005. S hrvatskom nogometnom reprezentacijom sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014, te u Euro kvalifikacijama za Euro 2016. U razdoblju 2016/18 bio je direktor sportske pripreme u grupi Baskonia-Alaves (Španjolska, Baskija) gdje je uspostavio jedinstveni sustav visokih performansi BAL. 2021. je bio specijalist za sportsku pripremu u FC CSKA Moskva. Također, bio je osobni specijalist za kondicijsku pripremu većeg broja vrhunskih sportaša (Ivica Olić, Mirko Cro Cop Filipović…).

Trenutno je član Performance Advisory Board (Eoroleague Players Association) i ekspertne međunarodne grupe u okviru Football Science Institute (FSI). 2011. godine osnovao je Biotrening Ltd., tvrtku koja ima međunarodne reference u području vrhunske sportske pripreme sportaša i sportskih ekipa.

Od 2022. je imenovan za ravnatelja Centar za istraživanja i razvoj vrhunske sportske pripreme pri Hrvatskom olimpijskom odboru.